Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΡΑΠΑΤΣΙΝΙ

θεατρικές παραγωγές

Ναθάναελ Χώθορν

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΡΑΠΑΤΣΙΝΙ

Σκηνοθεσία / Διασκευή: Όλια Λαζαρίδου

Από 18 Οκτωβρίου 2017

Για 20 μόνο παραστάσεις

«Γιατί το χτες και το αύριο δεν υπάρχουν: τα πάντα είναι σήμερα.»

 

Ο κήπος του Ραπατσίνι, μία συνάντηση της Όλιας Λαζαρίδου και του εικαστικού Άγγελου Παπαδημητρίου πάνω στο διήγημα του Ναθάναελ Χώθορν, Η κόρη του Ραπατσίνι. Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί κι ο Άγγελος Παπαδημητρίου στήνει το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης, στην οποία επίσης παίζουν ο Ερρίκος Μηλιάρης και η Δανάη Ρούσσου. Πρόκειται για ένα λυρικό δραματικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν των διηγημάτων του Πόε και του Μπόρχες, γραμμένο το 1844.  Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό́, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

Ο Τζιοβάνι, νεαρός φοιτητής, έρχεται να σπουδάσει στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκεί γνωρίζει κι ερωτεύεται την Βεατρίκη. Η Βεατρίκη είναι περιορισμένη σ’ έναν τεχνητό́ κήπο γεμάτο από́ δηλητηριασμένα φυτά́ που είναι -κι αυτά όπως κι εκείνη- δημιούργημα ενός ιδιόρρυθμου σκοτεινού επιστήμονα – κηπουρού. Ο Τζιοβάνι για να την ελευθερώσει από τον δηλητηριασμένο κήπο της δίνει το αντίδοτο…

 

 

Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, θέατρο Πορεία 

 

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Όλια Λαζαρίδου

Εικαστική σύνθεση – Κοστούμια – Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδημητρίου

Πρωτότυπη Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής

 

Διανομή:

Όλια Λαζαρίδου

Ερρίκος Μηλιάρης

Δανάη Ρούσσου

 

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Από 18/10/2017 έως 12/11/2017: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00.

Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 14 ευρώ, senior (άνω των 65): 12 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 10 ευρώ.

Εισιτήρια θα διατίθενται με προσφορά προπώλησης από 15 Σεπτεμβρίου: Εισιτήρια Α/Β ζώνης 10€ (αρχική τιμή 14€ και 12€ αντίστοιχα), μέχρι την ημέρα της πρεμιέρας στις 18/10.

Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

 

Η παραγωγή είναι της Εταιρίας Θεάτρου ΛΥΚΟΦΩΣ σε συμπαραγωγή με το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.

Άλλες παραστάσεις που παίζονται τώρα